INSPIRATIE

In zijn jeugd was Paul regelmatig in het atelier van zijn vader te vinden. Opgroeiend tussen de geuren van linnen doeken, terpentine en olieverf zocht hij naar een eigen stijl van schilderen, hiertoe aangespoord door zijn vader.

Deze vrijheid van de creatieve geest heeft Paul na de dood van zijn vader in 2005 doorgetrokken in zijn leven. Het ervaren van een volledige vrijheid van zijn is een levensdoel geworden, dat hij bevlogen wil uitdragen.

MAGISCHE MOMENTEN

Die volledige vrijheid van zijn doet zich voor in magische ogenblikken, die zich veelal onaangekondigd en ongehinderd door alledaagsheid, als een wonder openbaren. Het zien en willen vangen hiervan vormt het intuïtieve begin van een schilderij.

SPEELSHEID

De samensmelting van grove, dikke structuren, krachtige vormen, heldere kleuren en dynamische lijnen zijn kenmerkend.

In dit spanningsveld maakt licht het magische moment bijna tastbaar. Vanaf dan kan de goede verstaander telkens weer een glimp opvangen van de speelsheid van het leven.

gb tz structuur goed zichtbaar

IMG-3808KARAKTERISTIEK

LEVEN

Het gebruik van verschillende lagen zorgt ervoor dat de kleuren optisch gemengd worden. Dikke structuren geven het doek reliëf om het te laten “leven”.

KRACHT EN ENERGIE

De dynamische, losse lijnen, snelle verfstreken, spetters en druppels geven energie en kracht aan het schilderij.

HELDERHEID

Het gebruik van hoogwaardige producten met sterke pigmenten zorgen voor kleurkracht, kleurechtheid en helderheid.

LICHT

Het centrale punt in het schilderij wordt bepaald door licht. Dit is het punt van waaruit de toeschouwer meegenomen wordt in de verhalen die het schilderij herbergt.

EXPOSITIES

Na succesvolle exposities in Nederland, Duitsland,Frankrijk en Rusland fascineert en inspireert het werk van Paul Smidt inmiddels kunstgaleries en verzamelaars over de hele wereld.